Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Babeczki parmezanowe z tymiankiem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 12
czas(z pieczeniem/smażeniem): 35 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 12
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka 250 gramów
proszek do pieczenia 2,5 łyżek deserowych
sól 1 szczypta
parmezan tarty 100 gramów
jajka 2 sztuk
olej 2 łyżek stołowych
jogurt naturalny 250 mililitrów
tymianek posiekany 1 łyżek stołowych

Wykonanie:

Przesianą mąkę wymieszać z proszkiem, solą i parmezanem. Mikserem ubić jajka z olejem, jogurtem i tymiankiem. Stopniowo dodawać suche składniki, nie przerywając ubijania. Ciasto łyżką włożyć do 12, wysmarowanych masłem, foremek. Piec ok. 20 minut w piekarniku ogrzanym do 180 stopni, tak by babeczki wyrosły, a ciasto pozostało elastyczne, nieprzesuszone. Odstawić do przestudzenia. Wyjąć z foremek i podawać.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Floress

Data: 2008-12-30

całkiem, całkiem

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER