Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Smażone banany

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 13 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
banan 4 sztuk
masło 50 gramów
wino deserowe 0.25 litrów
cynamon mielony 0.5 łyżek deserowych

Wykonanie:

Obrane i pokrojone wzdłuż banany posypać cukrem, smażyć na maśle na złoty kolor. Dodać cynamonu, odrobinę wina i gotować ok. 5 minut na małym ogniu. Podawać polane gorącym winem.


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: edl26

Data: 2008-12-12

do panierki bananów można dodać 3łyżki bułki tartej

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER