Użytkowników online: 7
kulinaria
« Powrót  

Sałatka z kuskusu

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kuskus 200 gramów
bakłażan 1 sztuk
cukinia 1 sztuk
cebula 2 sztuk
rodzynki 100 gramów
oliwa 100 mililitrów
margaryna 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Bakłażana, cukinię,
cebule opłukać. Cebule obrać, a od bakłażana
i cukinii odciąć końce. Cebule pokroić w talarki,
bakłażana i cukinię pokroić w grubą kostkę.
Na patelni rozgrzać oliwę i kolejno smażyć do zrumienienia talarki cebuli, cukinię, bakłażana, a na końcu opłukane rodzynki.
Kaszkę kuskus
zalać wrzącą wodą i przykryć. Po 5 minutach
odcedzić, wymieszać z margaryną i połączyć
z usmażonymi warzywami i rodzynkami.
Doprawić solą i pieprzem.
Jeżeli sałatka będzie za sucha, można dodać jeszcze 2 łyżki oliwy. Podawać na ciepło lub na zimno.

Autor: wieslawal64

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER