Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Pieczeń cielęca

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 5
czas(z pieczeniem/smażeniem): 80 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
szynka cielęca 1 kilogramów
wino białe wytrawne 0,5 szklanek
sok z cytryny 1 sztuk
skórka otarta z cytryny 1 łyżek deserowych
estragon 1 łyżek deserowych
czosnek 1 ząbki
olej 2 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowych
przyprawa jarzynowa według uznania
cukier według uznania
sól według uznania
pieprz biały według uznania

Wykonanie:

Umyte, osuszone mięso wygnieść dłonią. Oczyszczony, rozdrobniony czosnek utrzeć z estragonem, skórką i sokiem z cytryny, cukrem, olejem, winem, przyprawą jarzynową i pieprzem. Tak przygotowaną pastą natrzeć mięso, zawinąć w folię i wstawić na 4 godziny do lodówki, po czym, nie wycierając mięsa z marynaty, posolić, oprószyć wiórkami masła i piec w naczyniu żaroodpornym ok. 60 minut w 170 stopniach.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: misia

Data: 2009-04-05

ludzie to jest PYSZNE

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER