Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Chińska sałatka z surowych jarzyn

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 25 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 6
Składnik składniki Logo Ilość Czego
marchewka 2 sztuk
zielony ogórek 1 sztuk
por 1 sztuk
selera 1/2 sztuk
dymki 3 sztuk
sok z pomarańczy 1 sztuk
sok z cytryny 1 sztuk
miód 1 łyżek stołowych
imbir w proszku 1/4 łyżek deserowych

Wykonanie:

Jarzyny dokładnie umyć, obrać i pokroić na cienkie paseczki wielkości i grubości zapałki. Z ogórka usunąć pestki. Cebulki umyć i obrać. Zielone części cebulek pokroić wzdłuż na cienkie paseczki, aby powstała „palemka". Palemki włożyć do zimnej wody, gdzie nabiorą właściwego kształtu. Imbir obrać i drobno posiekać. Z umytych owoców wycisnąć sok. Przygotować sos. Posiekany imbir rozetrzeć z łyżką miodu. Dodać soki, wymieszać i zalać jarzyny. Odstawić na l godzinę i od czasu do czasu wymieszać Przed podaniem ułożyć na półmisku i przybrać palemkami z cebulek, podawać z grzankami usmażonymi na margarynie.

Autor: wieslawal64

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Floress

Data: 2008-12-27

Ciekawe

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER