Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Sandwicze z szynką i ogórkiem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 20
czas(z pieczeniem/smażeniem): 15 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kromki chleba tostowego 20 sztuk
margaryna 100 gramów
szynka 20 plastry
świeży ogórek 1 sztuk

Wykonanie:

Z kromek chleba okroić skórkę.
Ogórek umyć i pokroić na plasterki.
Kromki chleba
posmarować margaryną. Na kromkach położyć
plasterki ogórka, tak aby zakryły całą kromkę.
Na ogórki położyć po plasterku szynki.
Każdą kanapkę przykryć kromką chleba
posmarowaną margaryną.
Tak przygotowane
kanapki przycisnąć deseczką, aby wyrównać ich grubość. Następnie przekroić każdą kanapkę wzdłuż przekątnej na trójkąty. Zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki.

Autor: wieslawal64

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER