Użytkowników online: 7
kulinaria
« Powrót  

Chleb grahama

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 70 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
drożdże 130 gramów
woda 5 szklanek
miód 2 łyżek stołowych
otręby 2 szklanek
sól 2 łyżek deserowych
kiełki pszenne 1 szklanek
mąka 5 szklanek
mąka pszenna 4 szklanek
orzechy 2 szklanek
rodzynki 2 szklanek

Wykonanie:

Drożdże, ciepłą wodę, miód wymieszać i pozostawić na 10 minut, a następnie dodać resztę składników i lekko wymieszać. Całość odstawić na 1 godzinę. Uformować 4 bochenki, włożyć do wysmarowanej tłuszczem brytfanki i pozostawić na 20 minut do wyrośnięcia. Piec w temperaturze 200 stopni C przez 45-60 minut.

Uwagi:

Woda powinna być ciepła, mąka pszenna z pełnego przemiału


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Floress

Data: 2009-04-29

bardzo dobry

Autor: maradonna

Data: 2008-12-22

a czy taki chleb da sie tez zrobic w wypiekaczu?? mam moulinexa, do tej pory robilam tylko gotowe mieszanki,ale chcialabym sprobowac calkowicie wlasnej produkcji:D

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER