Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Babeczki z marchewką i kozim serem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 12
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 9
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ser kozi 250 gramów
kolendra posiekana 1 łyżek stołowych
marchewka starta 3 sztuk
ser gruyere tarty 125 gramów
pieprz mielony według uznania
kminek zmielony 0,5 łyżek deserowych
kolendra zmielona 2 łyżek deserowych
olej 60 mililitrów
jogurt naturalny 1 szklanek
jajka 3 sztuk
sól 1 szczypta
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
mąka 300 gramów

Wykonanie:

Przesianą mąkę wymieszać z proszkiem i solą. Ubić mikserem jajka. Dodać jogurt, olej, łyżeczkę zmielonej kolendry, kminek oraz pieprz i zmiksować. Stopniowo dodawać suche składniki, oba sery, marchewki i resztę kolendry. Kozi ser włożyć do małej miseczki i mieszać, aż powstanie gładka masa. Dodać do reszty składników i wyrabiać tylko do momentu, gdy się połączą. Ciasto włożyć łyżką do 12 wysmarowanych masłem foremek. Piec ok. 20 minut w piekarniku ogrzanym do 180 stopni, tak by babeczki wyrosły, a ciasto pozostało elastyczne, nieprzesuszone. Odstawić do przestudzenia. Wyjąć z foremek i podawać.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER