Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Biały ser z szałwią

Opis:

W dawnej Polsce było takie powiedzonko: "śmierć tego nie ubodzie u kogo szałwia w ogrodzie"- to jedno z najstarszych ziół leczniczych.
Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 5 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 6
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ser biały 20 dekagramów
szałwia 7 listków
sól według uznania
pieprz według uznania
mleko 1-2 łyżek stołowych

Wykonanie:

Ser zmiksować lub dobrze ubić widelcem. W razie potrzeby zmienić jego konsystencję za pomocą jednej lub dwóch łyżek mleka. Szałwię drobno posiekać, połączyć z serkiem. Doprawić do smaku pieprzem i/lub solą.

Autor: Szesana

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: marzeniew

Data: 2009-04-19

Polubię

Autor: elunia8762

Data: 2008-12-22

:)

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER