Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Napój buraczany

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 10 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
burak czerwony 1 kilogramów
woda 2 litrów
czosnek 1 ząbki
chleb razowy 1 sztuk

Wykonanie:

Umyte buraki obrać, opłukać, pokroić w cienkie plasterki, włożyć do garnka (najlepiej kamiennego), zalać przegotowaną ostudzoną wodą, dodać ząbek czosnku i skórkę razowego chleba.Przykryć i postawić w ciepłym pokoju. Po 2-4 dniach zlać kwas buraczany, przecedzić. Kwas buraczany można przechowywać przez kilka dni w chłodnym miejscu. Przed podaniem można podać drobno posiekaną zieleninę. Kwas buraczany można podać do barszczu czerwonego i chłodnika, można również podawać jako napój.

Uwagi:

Skórka razowego chleba


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: krysia

Data: 2007-12-18

Kwas buraczany jest bardzo zdrowy.

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER