Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Mięso a la suzdal

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mostek wołowy 700 gramów
marchewka 1-2 sztuk
cebula 1 sztuk
chrzan 150 gramów
pietruszka 120 gramów
śmietana kwaśna 200 gramów
wino białe 100 mililitrów
sól według uznania
gryka 1 szklanek
woda 1/2 szklanek
pieprz według uznania

Wykonanie:

Otocz mięso solą i pieprzem. Pokrój warzywa i korzenie w paski. Włóż trochę warzyw na patelnię o średnicy 20 cm potem dodaj mięso, a po nim resztę warzyw. Polej białym winem i kwaśną śmietaną. Przykryj naczynie pokrywą i gotuj na średniej temperaturze przez 30-40 minut. Otwórz pokrywę. Pokrój mięso w kawałki i polej sosem z duszenia. Mostek włóż na patelnię 1,8 l polej wrzącą wodą i gotuj w niskiej temperaturze przez 5-7 minut. Wyłącz kuchenkę. Lecz pozostaw potrawę w naczyniu niech się dalej gotuje.

Autor: wieslawal64

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER