Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Noworoczna gęś po rosyjsku

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 200 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
gęś 1 sztuk
czosnek 3-4 ząbki
liście laurowy według uznania
ziemniaki według uznania
śliwki konserwowe według uznania
ryż według uznania

Wykonanie:

Z gęsi średniego rozmiaru usuń podroby i duś ją z 3-4 ząbkami czosnku zmieszanego z solą i pieprzem, dodaj dwa liście laurowe. Przypraw gęś. Do środka gęsi włóż czystą szklaną butelkę, aby gęś zachowała swój kształt i zaszyj gęś. Nasącz gęś octem i pozostaw na 30 minut. Włóż gęś do zimnego owalnego naczynia. Piecz w niskiej temperaturze przez 3 godziny polewając gęś sosem z pieczenia. Przed podaniem gęsi usuń butelkę. Dodatki ułóż wokół gęsi, mogą to być np. ryż, ziemniaki, smażone pomidory lub konserwowe śliwki.

Autor: wieslawal64

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER