Użytkowników online: 7
kulinaria
« Powrót  

Kotlety mielone z boczku i ryby

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 50 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 2
Ilość ocen: 13
Składnik składniki Logo Ilość Czego
boczek swieży 350 gramów
filet z dorsza 250 gramów
jajko 1 sztuk
kajzerka namoczona w mleku 1 sztuk
bułka tarta 2 łyżek stołowych
majeranek 1 łyżek deserowych
smalec 2 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Rybę, boczek i odciśniętą z mleka bułkę przepuścić przez maszynkę, dodać sól, pieprz, majeranek, wbić jajko i dokładnie wyrobić masę. Formować małe, owalne kotlety, obtaczać w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym smalcu, układać w rondlu, dodać łyżkę masła i chwilę podgrzewać pod przykryciem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: razzorrr

Data: 2012-05-16

dobre :)

Autor: jan

Data: 2009-08-30

Przepis dobry, tylko dlaczego dorsz? to przecież ryba bez żadnej wartości poza białkiem.

Autor: adam

Data: 2009-08-30

Wszystko prawie OK, tylko dlaczego wybrałeś najgorszą rybę?

Autor: Floress

Data: 2009-04-29

bardzo fajne, lekkie kotleciki

Autor: Izka

Data: 2009-04-10

Interesujące...

Autor: monpol6

Data: 2009-04-08

:)

Autor: Floress

Data: 2008-12-30

może być dobre

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER