Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Chłodnik z pomidorów

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 5
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
burak 1 sztuk
pomidory 3 sztuk
cebula 1 sztuk
papryka zielona 1 sztuk
czosnek posiekany 2 łyżek deserowych
chleb pokryszony bez skórki 1/2 szklanek
woda zimna 1 litrów
ocet winny 4 łyżek stołowych
sól według uznania
oliwa 4 łyżek stołowych
koncentrat pomidorowy 1 łyżek stołowych

Wykonanie:

1. Warzywa obrać, usunąć pestki, drobno pokroić lub zetrzeć na tarce. Utrzeć w misce z czosnkiem oraz chlebem.
2. Dodać wodę, ocet,sól. Dokładnie wymieszać i rozdrobnić, miksując, aż powstanie gęsty płyn. Dodać oliwę i koncentrat pomidorowy, mieszać, przykryć i wstawić do lodówki na 2 godziny
3. Przed podaniem chłodnik ubić mikserem lub trzepaczką. W oddzielnych miseczkach podać do zupy zrumienione grzanki oraz posiekany ogórek, pomidor oraz paprykę.

Autor: Iza

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER