Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Sushi

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ryż 40 dekagramów
ocet ryżowy 5 łyżek stołowych
cukier 3 łyżek deserowych
sól 1 łyżek deserowych
liście nori 2 listków
tuńczyk 20 dekagramów
łosoś 20 dekagramów
ogórek 15 dekagramów
Chrzan zielony według uznania
imbir margarynowy 5 dekagramów
sos sojowy według uznania

Wykonanie:

1. Ocet, cukier, sól, podgrzać i ostudzić. Ugotowany ryż wyłożytć na deskę i skropić octową mieszanką i sosem sojowym.
2. Liście nori przepołowić, ułożyć na macie bambusowej. Wilgotną ręką nałożyć płasko ryż. Ogórek, łososia i tuńczyka pokroić w cienkie paski.
3. Pasek ryby ułożyć na środku warstwy ryżu, nałożyć odrobinę wasabi, kawałeczek ogórka i zwijać w rulonik za pomocą bambusowej maty. Rulonik ułożyć na desce i ostrym nożem pokroić na porcje. Doprawić wasabi z odrobiną imbiru.

Autor: Iza

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Slajmi130

Data: 2011-03-21

Kolejna bzdura. tak sie sushi nie robi. Przepis nieprawidłowy

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER