Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Napój miętowo serwatokowy

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 15 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mięta świeża 1 sztuk
cukier 0.5 szklanek
serwatka 1 szklanek
woda sodowa 3 szklanek
sok z cytryny 0.5 szklanek
cytryna 1 sztuk

Wykonanie:

Umyć i osuszyć miętę, liście wraz z łodygami wrzucić do blendera, dodać 1 łyżkę cukru i zmiksować dokładnie. Następnie zalać 1/2 szklanki wrzątku i parzyć pod przykryciem 10 minut. Przelać przez gazę lub ściereczkę bawełnianą. Wycisnąć resztę płynu z liści. Wlać wszystko raz jeszcze do blendera wraz z pozostałymi składnikami i zmiksować. Podawać można z lodem przyozdabiając uprzednio listkami mięty i plasterkami cytryny.

Uwagi:

Pęczek mięty


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER