Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Lody waniliowe z brzoskwiniami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
lody waniliowe 6 porcja
brzoskwinie 3 sztuk
puree malinowe 6 łyżek stołowych
cukier 1,5 szklanek

Wykonanie:

1. Brzoskwinie opłukać, przekroić na połówki i usunąć pestki. Zagotować w rondelku 1/2 litra wody. Do wrzątku wsypać cukier. Gotować na małym ogniu, aż powstanie syrop. Wrzucić do niego brzoskwinie i kilka minut gotować. Owoce wyjąć z syropu i delikatnie odsączyć.
2. Lody przełożyć do pucharków, na nich ułożyć połówki brzoskwiń. Deser polać puree malinowym.
3.Melbę można posypać drobno posiekanymi orzechami pistacjowymi lub zmielonymi migdałowymi. Jeśli nie ma świerzych brzoskwiń, doskonale zastąpią je owoce z puszki. Wtedy nie przygotowuje się syropu, tylko gotuje brzoskwinie w zalewie

Autor: Iza

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER