Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Sernik przekładany

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka 50 dekagramów
cukier 2,5 szklanek
margaryna 40 dekagramów
jajka 4 sztuk
żółtko 1 sztuk
cukier waniliowy 1 sztuk
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
śmietana 1 sztuk
ser biały 1 kilogramów
mleko 0,5 szklanek
budyn waniliowy 1 sztuk

Wykonanie:

1. Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić je na 3 części i upiec trzech jednakowych prostokątnych formach piekarniku nagrzanym do 200 stopni C.
2. Ser, margarynę, roztrzepane jajka, cukier włożyć do dużego garnka, dokładnie wymieszać i zagotować na małym ogniu.
3. Budyń rozpuścić w mleku i wlać do gotującej się masy serowej. Dokładnie wymieszać i jeszcze raz zagotować. Zdjąć z ognia, wystudzić
4. Placki przekładać masą serowo-budyniową. Wierzch ostatniego placka posmarować cienko masą i posypać wiórkami kokosowymi

Autor: Iza

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER