Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Napój imbirowy

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 10 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mięta świeża według uznania
imbir starty 1 łyżek stołowych
sok z cytryny 0.33 szklanek
miód 0.33 szklanek
sok z pomarańczy 3 szklanek
lód 3 szklanek

Wykonanie:

Imbir i liście mięty zmiksować w blenderze. Otrzymaną pastę zalać 2 szklankami wrzątku, przykryć i pozostawić na 1/2 godziny do zaparzenia. Następnie przelać przez gazę lub ściereczkę bawełnianą. Do wywaru dodać miód i dokładnie wymieszać. Po wystygnięciu połączyć wywar z lodem i sokami.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER