Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Wołowina sautee z sosem sojowym

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
filet wołowy 600 gramów
czerwona papryka 1/2 sztuk
zielona papryka 1/2 sztuk
biała cebula 2 sztuk
zielona cytryna 1 sztuk
por 2 sztuk
bakłażany 2 sztuk
sos rybny według uznania
cukier, oliwa z oliwekm, pieprz mielony według uznania

Wykonanie:

Obierz ze skórki i pokrój cebulę i bakłażany na cienkie plasterki, białą część porów na skośne kawałki, a zieloną na drobniutkie kawałeczki.
Pokrój wołowinę na kawałki szerokości około 2 cm. Połącz wszystkie składniki, zapraw je sosem rybnym i odrobiną cukru.
Przez ten czas podgrzewaj płaską patelnię, następnie pokrój szczypiorek. Odsącz wszystkie składniki z zaprawy, wlej odrobinę oliwy na patelnię, obniż temperaturę palnika do minimum. Włóż na patelnię warzywa i duś w taki sposób, aby pozostały lekko chrupiące. Zdejmij je z patelni, a następnie podgrzej ponownie patelnię i wrzuć kawałki posypanej pieprzem wołowiny, następnie dodaj garni z warzyw i delikatnie wy¬mieszaj, aby nie uszkodzić warzyw. Dolej trochę zaprawy, dopraw potrawę i podawaj w głębokim talerzu, posypując ją posiekanym szczypiorkiem. Jest to wyśmienite danie do jedzenia z bagietką, dodatkowo możesz podać sos rybny z ostrymi przyprawami.

Autor: wieslawal64

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER