Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Udziec jagnięcy z ziołami i jarzynami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 50 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
udziec jagnięcy 750 gramów
pomidory 500 gramów
bakłażan 2 sztuk
cukinia 4 sztuk
klarowny bulion 1/4 litrów
czerwone wino 1/8 litrów
cebula 4 sztuk
zioła 25 gramów
musztarda 1 łyżek stołowych
bułka tarta 2 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
sól, pieprz według uznania
wegeta według uznania

Wykonanie:

Po usunięciu kości, mięso usmaż w całości na patelni. Na koniec powoli wlej bulion i wino. Dodaj pokrojoną w plasterki cebulę i warzywa, całość wymieszaj i duś w najniższej temperaturze przez 35 minut. Przypraw, dodaj pokrojone w plastry pomidory, zioła, musztardę i czosnek. Wymieszaj i po¬łącz z mięsem. Duś jeszcze 10 minut.

Autor: wieslawal64

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER