Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Kompot z gruszek

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
gruszki 1 kilogramów
cukier 10 dekagramów
sok z cytryny 1/2 sztuk
woda 1/2 litrów
wanilia 1/4 sztuk

Wykonanie:

Owoce umyć i obrać, Do przygotowania można używac owoców całych lub w połówkach.Owoce użyte z pestkami można nakłuć wyoparzonym patyczkiem, aby w czasie gotowania nie pekały. Zaleznie od sposobu zamykania albo napełnia się słoje surowymi owocami i zalewą, lub wlewa się gotowy gorący kompot. Kompot gotuję się w ten sposób że owoce wrzuca się do gotującej wody z cukrem i dopraowdza do zagotowania. Kompot doprawiś cokiem z cytryny.

Autor: agata17ko

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER