Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Bakłażany nadziewane

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
cebula 1 sztuk
pomidory 3 sztuk
papryka 1 sztuk
mielone mięso 200 gramów
bakłażany 3 sztuk
czosnek 1 ząbki
ryż 1 szklanek
pasta pomidorowa według uznania
ser parmezan według uznania

Wykonanie:

Bakłażany przekrój wzdłuż na połówki (pozostawiając ogonki), a następnie wydrąż. Środki bakłażanów zrumień na oliwie.
Przesmaż mięso, pokrojoną cebulę i czosnek, obrane z skórki pomidory i ryż. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Wydrążone bakłażany napełnij nadzieniem i przykryj przesmażonymi środkami. Nadziane bakłażany możesz posmarować pastą pomidorową i posypać papryką i parmezanem. Tak przygotowane wstaw na 15 minut do piekarnika lub duś przez 20 minut na najmniejszym ogniu.

Autor: wieslawal64

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Floress

Data: 2009-04-29

pyszne, bardzo dobre, na wiosne w sam raz

Autor: Izka

Data: 2009-04-10

Robię tak cukinie, muszę z bakłażanem spróbowac koniecznie

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER