Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Galaretka z porzeczek i malin

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 56 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 1
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
porzeczki czerwone 1 kilogramów
maliny 50 gramów
cukier 80 dekagramów

Wykonanie:

Owoce opłukać, przebrać, u porzeczek oberwać szypułki i zmiażdżyć. Do miazgi owocowej dodać 1/2 l wody i gotować około 5 minut. Odciągnąć sok, zmierzyć, odważy cukier, 80 dag na 1 litr soku.. Gotować sok bez cukru 15-20 minut, następnie wsypać cukier i dalej gotować często mieszając. Zbierać pianę tworzącą się w trakcie.

Autor: agata17ko

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER