Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Jabłka suszone

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 90
czas(z pieczeniem/smażeniem): 500 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
jabłka 40 sztuk

Wykonanie:

Na susz nadają sie owoce , które nie nadaja sie do dłuższego przechowywania. Jabłka umyć, obrac pokroić w plastry lub świartki, usuwając gniazda nasienne. Aby zapobiec ciemnieniu można je bezposrednio po pokrajaniu wkładac do wody lekko zakwaszonej kwaskiem cytrynowym. Suszyć w piekarniku w 70 stopniach C. Jabłka sa ususzone gdy są sztywne nie twarde..

Autor: agata17ko

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: marzeniew

Data: 2009-04-28

samo zdrowie

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER