Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Sałatka z selerów po hindusku

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 50 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
selery 400 gramów
ryż 2 łyżek stołowych
strąk papryki konserwowej 1 sztuk
majonez 100 gramów
jabłko 2 sztuk
ananas z puszki 100 gramów
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
curry 1 szczypta
cytryna 10 krople
koperek 1 gałązki

Wykonanie:

Selery wyszorować szczotką pod bieżącą wodą, ugotować, odcedzić, obrać ze skórki razem z jabłkami, skropić sokiem z cytryny.
Ryż opłukać, zalać dużą ilością wrzącej osolonej wody, ugotować , przelać gorącą wodą, odsączyć.
Wymieszać z selerami, jabłkami ,majonezem , pokrojoną w paseczki papryką i posiekanym koperkiem, doprawić, posypać pokrojonym ananasem.

Autor: amulet

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER