Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Sos pomidorowy po włosku

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 15 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
oliwa 4 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
dynia ugotowana 1 łyżek stołowych
pasta pomidorowa 4 łyżek stołowych
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
czerwona sproszkowana papryka 1 szczypta
sól 1 szczypta
woda 1 szklanek
cukier według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Czosnek obrać, opłukać i lekko podrumienić na oliwie , dodać szklankę wrzącej wody , zagotować , wymieszać z dynią .Przyprawić do smaku solą , cukrem , pieprzem i papryką. Wymieszać z zieleniną.

Uwagi:

Podawać jako dodatek do makaronów.
Makaron polany sosem posypuje się suto utartym serem.

Autor: amulet

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: monpol6

Data: 2008-12-12

Suuuper, prosty i smaczny no i szybki. Polecam

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER