Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Barszcz z botwinki.

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 1
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
marchew 2 sztuk
pietruszka korzeń 1 sztuk
botwinka pęczek 1 porcja
rosół 4 szklanek
sok z kiszonych buraków 0.5 szklanek
śmietana 0.5 szklanek
sól według uznania
pieprz według uznania
cukier według uznania
skórka z cytryny według uznania
masło 1 łyżek stołowych
koperek według uznania
seler według uznania

Wykonanie:

Rozpuszczamy masło i na nim podsmażamy warzywa do zeszklenia, następnie dodajemy do tego rosół, skórkę z cytryny drobno posiekaną i wszystko gotujemy przez około 10 minut na wolnym ogniu.
Do wywaru dodajemy drobno pokrojoną botwinkę i znowu na wolnym ogniu gotujemy przez 5 minut lub dłużej aż wszystko zmięknie.
kiedy wszytsko jest juz mięciutkie całą zawartość przecieramy przez sito uprzednio jednak wyławiając skórkę z cytrny.
Do wywaru dodajemy sok z buraków rozrobioną śmietanę i koper.
Dokładnie mieszamy i gotowe!

Uwagi:

Do dekoracji możemy użyć zieleniny.

Autor: kizuh

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Floress

Data: 2009-04-30

pychotka, mlode warzywka;)

Autor: czarna_hanka

Data: 2009-04-08

Sok z kiszonych buraków? Czy to się kupuje w sklepie? Pierwszy raz słyszę o takim składniku...

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER