Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Sałatka włoska

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 5 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
średnie bakłażany 2 sztuk
sól według uznania
oliwa z oliwek 1/2 szklanek
pomidory 4 sztuk
czarne oliwki 1 szklanek
mortadela 100 gramów
oregano 1/2 łyżek deserowych
ocet winny 2 łyżek stołowych
pieprz, mąka według uznania

Wykonanie:

Bakłażany umyj i pokrój w plasterki. Posól i pozostaw aż zmiękną. Następnie odsącz. Każdy plasterek oprósz mąką i smaż na patelni z obu stron. Wymieszaj z pomidorami oliwkami i pokrojoną mortadelą. Przypraw do smaku.

Autor: wieslawal64

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER