Użytkowników online: 7
kulinaria
« Powrót  

Szwajcarska zupa z kapusty

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 50 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
młoda kapusta 1/2 kilogramów
ziemniaki 300 gramów
cebula 2 sztuk
mąka 50 gramów

Wykonanie:

Do naczynia, wrzuć drobno pokrojoną cebulę i kapustę. Po 15 minutach prażenia we własnym sosie, zwiększ temperaturę i jeszcze trochę praż. Możesz dodać mąkę i podrumienić razem z kapustą. Do dwóch litrów wody wrzuć pokrojone w kostkę ziemniaki, ugotuj i dodaj kapustę. Zupę gotuj jeszcze przez 30 minut. Podawaj z grzankami.

Autor: wieslawal64

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER