Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Napój cytrynowo- miętowy.

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
woda mineralna niegazowana 1 litrów
mięta suszona 2 łyżek stołowych
cytrna 2 sztuk
cukier 2 łyżek stołowych
miód 2 łyżek stołowych

Wykonanie:

Skórkę jednej z cytryn,listki mięty oraz cukier zalewamy litrem wrzątku i trzymamy przez 15 minut na ogniu nie dopuszczając by wywar się zagotował.
Napój cedzimy przez sito najlepiej wyłożone gazą, a następnie dodajemy miód i sok z cytryn.
Wszystko dokładnie mieszamy i podajemy w szklaneczkach.

Autor: kizuh

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER