Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Faszerowane kalmary

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 6
Składnik składniki Logo Ilość Czego
pieprz według uznania
natka pietruszki 1 sztuk
wino białe 100 mililitrów
oliwa z oliwek 100 mililitrów
jajka 2 sztuk
czosnek 3 ząbki
cebula 1 sztuk
ryż 150 gramów
kalmary 1 kilogramów
sól według uznania

Wykonanie:

Umyj kalmary, a następnie odetnij główki i odnóża. Podgrzej patelnię do grillowania. Na najmniejszym ogniu podsmaż cebulę, czosnek i pokrojone kalmary aż uzyskają złoty kolor, dodaj ryż, polej wodą i winem i gotuj przez 20 minut. Wymieszaj z pietruszką i jajkiem. Takim nadzieniem faszeruj kalmary, dodaj soli i pieprzu, zamknij wykałaczką i ułóż na patelni. Następnie włóż do piekarnika. W trakcie pieczenia polewaj oliwą. Kiedy kalmary będą gotowe połóż dla ozdoby gałązkę pietruszki i ząbek czosnku.

Autor: wieslawal64

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Ciopcik

Data: 2009-04-19

z winiem :) super :)

Autor: z

Data: 2009-03-11

ile razy tego nie robiłem, to zawsze mi 2 jajka zostają na stole

Autor: edl26

Data: 2008-12-12

nawet dobre

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER