Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Szparagi w koszulkach

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
szparagi 400 gramów
szynka 10 plastry
ementaler 10 plastry
natka pietruszki 1 sztuk
sok z cytryny według uznania
śmietana 2 szklanek

Wykonanie:

Umyte, mokre szparagi włóż do naczynia, przygotowanego zgodnie z instrukcją o gotowaniu. Zalej wodą i zagotuj. Następnie dodaj do nich trochę soku z cytryny i posiekaną natkę pietruszki Na każdy plasterek szynki połóż cienkie paski sera i trzy, cztery szparagi, a następnie zawiń w rulonik. Tak przygotowane szparagi włóż ostrożnie do naczynia podgrzanego wcześniej przez 5 minut i piecz przez 10 minut. Podawaj na gorąco z sosem beszamelowym.

Autor: wieslawal64

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER