Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Sałatka z ziemniaków i ośmiorniczek

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
duże ziemniaki 4 sztuk
ośmiorniczki 200 gramów
czerwona cebula 1 sztuk
oliwa 5 łyżek stołowych
biały ocet winny 2 łyżek stołowych
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
sól 1 szczypta
pieprz według uznania
sok z cytyny 2 łyżek stołowych
czosnek 1 ząbki

Wykonanie:

Ziemniaki ugotuj w mundurkach , wystudź , obierz i pokrój na duże kawałki . Ośmiorniczkę osącz z zalewy , mrożone wrzuć do wrzątku i obgotuj . Cebulę drobno posiekaj . Ocet wymieszaj z sokiem z cytryny , dodaj zmiażdżony czosnek. Powoli wlewaj oliwę , aby uzyskać emulsyjny sos , dopraw go solą i pieprzem . Polej nim ziemniaki , cebulę i ośmiorniczki , dokładnie wymieszaj i posyp posiekaną natką .

Uwagi:

Ośmiorniczki w zalewie lub mrożone .

Autor: ibeata

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER