Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Surówka warzywna

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 1
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ziemniaki 300 gramów
cebula 1 sztuk
marchew 2 sztuk
buraki czerwone 2 sztuk
śmietana 3 łyżek stołowych
koperek posiekany 4 łyżek stołowych

Wykonanie:

Ziemniaki obrać i umyć pod bieżącą letnią wodą, następnie skroić je w kosteczkę i ugotować. Cebulę obrać i pokroić w piórka.marchew obrać i poszatkować. Buraczki umyć i zagotować do miękkości później obrać je i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Połowę zgotowanych ziemniaków wymieszać ze śmietaną. Koperek wypłukać i pokroić. Kiedy wszystko będzie już przygotowane można przejść do układania warzyw w szklanym niewielkim naczyniu: na sam spód układamy ziemniaki pokrojone w kostkę na to kładziemy cebulkę, marchew , buraczki starte, na górę ziemniaki wymieszane ze śmietaną i posypujemy wszystko koperkiem.

Autor: Iza

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER