Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Buraczki zasmażane na jarzynkę.

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 25 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
buraki czerwone 1 kilogramów
jabłko kwaskowate 1 sztuk
cebula 1 sztuk
smalec 1 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
sól według uznania
cukier według uznania
pieprz biały mielony według uznania
śmietana według uznania
ocet winny lub jabłkowy według uznania

Wykonanie:

Buraki wstawiamy do piekarnika w skórkach na tak długo aż zrobią się dobre.wyjmujemy je i obieramy a następnie ucieramy na tarce na nieduzych oczkach.
Następnie ucieramy jabłko.
Cebulę drobniutko siekamy i zasmażamy do zeszklenia i dodajemy do niej mąkę.Trzymamy na ogniu tak długo aż nabierze złocistego koloru.
Na patelnię ze zasmażką wkładamy buraki i jabłko doprawiając przyprawami.Wszystko podsmażamy by smaki sie wymieszały i ściągamy z ognia.
Kiedy buraczki delikatnie zmienia temperaturę dodajemy smietanę w ilości odpowiadającej naszym upodobaniom kulinarnym.

Autor: kizuh

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Ja30589

Data: 2010-01-31

;)

Autor: Floress

Data: 2009-04-29

nie, oj nie

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER