Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Grzane wino z korzeniami.

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 10
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
skórka z pomarańcza suszona według uznania
kwiat muszkatałowy według uznania
wanilia laska 0.5 sztuk
goźdźiki 20 sztuk
miód płynny 2 łyżek stołowych
cukier 2 łyżek stołowych
woda mineralna niegazowana 1 szklanek
wino czerwone 1 sztuk

Wykonanie:

Do emaliowanego garnka wlewamy wodę, wrzucamy przyprawy, zagotowujemy i ściągamy z ognia.
Dolewamy do mieszaniny wino i mieszamy, naczynie przykrywamy szczelnie i stawiamy na maleńkim ogniu. Płyn nie może się zagotować a jedynie podgrzać i gotowe.

Uwagi:

Wino grzane z dodatkiem przypraw wspaniale działa na trawienie a także rozgrzewająco. Wino czerwone półsłodkie lub wytrawne

Autor: kizuh

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Floress

Data: 2008-12-21

Idealne na zimowy wieczór

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER