Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Kotleciki z soczewicy

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
soczewica 1 szklanek
cebula 1 sztuk
olej tłoczony na zimno 2 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
mąka razowa 0.25 szklanek
majeranek według uznania
bazylia według uznania
sól według uznania
bułka tarta według uznania

Wykonanie:

Soczewicę ugotować, cebulę pokroić w kostkę i poddusić na patelni. Połączyć oba składniki, a następnie zmielić w maszynce. Do masy dodać pół szklanki wody i mąkę. Formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju.


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Ciopcik

Data: 2009-04-19

cos ta soczewica do mnie nie przemawia, ale ze wzgledu na fotke sprobuje zrobic

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER