Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Bigosik po chińsku

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
olej 2 łyżek stołowych
curry według uznania
sos sojowy według uznania
sól według uznania
pomidor 1 sztuk
cebula 1 sztuk
pieczarki 10 dekagramów
boczek wędzony 10 dekagramów
biała kapusta 30 dekagramów
pieprz według uznania
imbir według uznania
chili według uznania

Wykonanie:

Kawałki kapusty ugotować w wodzie z solą, a następnie odsączyć na sitku. Pieczarki opłukać, po¬kroić w plasterki. Cebulę obrać i drobno posiekać. Boczek wędzony pokroić w plasterki. Rozgrzać olej w rondlu, podsmażyć w nim boczek. Dodać cebulę, pieczarki, smażyć ok. 3 minut, a następnie dodać kapustę. Sparzony, obrany pomidor pokroić w kostkę i dodać do kapusty. Przyprawić do smaku. Mieszając, dusić ok. 2 minut. Podawać z chlebem.

Autor: wieslawal64

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: kmak bogumila

Data: 2012-01-25

jak zrobie to napisze ale fajnie wygląda

Autor: CoSieGapisz

Data: 2009-04-16

eeee.... Dobre spróbowałem dobre naprawde!!!!!! A jezeli juz cos t oto kuchnia Chinska anie wegeterianska

Autor: Tabasco

Data: 2008-12-22

Bigos wgetarianski !? weźcie przestancie !

Autor: liii

Data: 2008-12-18

jak to ma być wegetariańskie jak jest boczek ;]

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER