Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Kalafior smażony

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 10 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kalafior 30 dekagramów
imbir 1 łyżek deserowych
sos sojowy według uznania
sos hoisin 1 łyżek stołowych
rosół 2 łyżek stołowych
kostka rosołowa z kury 1/2 kostek
olej według uznania

Wykonanie:

Kawałki kalafiora wrzucić na rozgrzany olej, dodać paseczki świeżego imbiru (imbir w proszku dodać z sosem sojowym), mieszając, smażyć ok. 2 minut. Wlać sos sojowy, rosół i sos hoisin, całość wymieszać i posypać pokruszoną kostką rosołową. Mieszając, dusić przez 2 minuty, następnie zmniejszyć płomień i dusić pod przykryciem przez 3 minuty. Podawać jako dodatek do innych dań.

Autor: wieslawal64

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER