Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

3 bit

Opis:

Długo gotuje się mleko skondensowane, a samo wykonanie ciasta to około 40 minut.
Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 20
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 27
Składnik składniki Logo Ilość Czego
opakowania herbatników 9 sztuk
mleko skondensowane słodzone 1 puszka
budyń śmietankowy 2 sztuk
mleko 1/2 litrów
śnieżka 2 sztuk
masło 2/3 kostek
śmietana 200 mililitrów
czekolada mleczna 1 sztuk

Wykonanie:

Mleko skondensowane gotować w puszce ok. 2,5 godziny - powstanie z tego karmel. Budynie ugotować w 0,5 l mleka, a gdy ostygną, utrzeć z masłem. Śmietanę ubić ze śnieżką. Ułożenie:
boki i spód blachy obłożyć herbatnikami,następnie karmel, herbatniki, masa budyniowa, herbatniki, bita śmietana, herbatniki, roztopiona czekolada.

Autor: edl26

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Alicja

Data: 2011-04-06

Ciasto jest przepyszne :)

Autor: daria

Data: 2011-02-03

przepyszne i łatwe do zrobienia!!!!!!!polecam

Autor: Monika

Data: 2010-04-27

Ja zawsze robię go na cienkim biszkopcie(z 4 jaj) i w tedy dużo lepiej się wyjmuje a na Smietanę nie kładę herbatników tylko ścieram na tarce mleczną czekolade.

Autor: Olcia

Data: 2009-12-30

ciasto jest pyszne! :) kiedy je robię wszyscy mówią "palce lizać"! tylko zamiast śmietany Śnieżki proponuje ubić śmietanę Łowicką 36% z trzema/czterema łyzkami cukru pudru

Autor: Ula

Data: 2009-11-02

Pyszne

Autor: aga

Data: 2009-09-25

ciasto jest pyszne ale ja robię z masą karpatkową!

Autor: Ela

Data: 2009-09-04

tego placka się nie piecze

Autor: Ela

Data: 2009-09-04

można kupić gotowy karmel w puszce i jest bardzo dobry i będzie szybciej

Autor: młody

Data: 2009-08-19

Jak długo nalezy piec to ciasto?? I w jakiej temp. ?????

Autor: Milenka

Data: 2009-08-09

Ciasto przepyszne :)

Autor: dusiula

Data: 2009-04-29

Super :)

Autor: Floress

Data: 2009-04-27

pyszne :)

Autor: Scully16

Data: 2009-04-20

wow! nareszcie cos pysznego :D

Autor: lukas010

Data: 2009-04-18

pyszny

Autor: aisha40

Data: 2009-04-18

super:)

Autor: renataliw

Data: 2009-04-14

Bardzo dobre! Co prawda, troszkę zmodyfikowałam: na spód dałam kruche ciasto, a zamiast śnieżki śnietanfix i śmietana 36%

Autor: Hanka

Data: 2009-04-14

Świetne :) Ale ja nie dodalam karmelu tylko toffi .. Bo w sklepie nie było:(

Autor: adrian1239

Data: 2009-04-06

Swietne naprawde warto sprubowac :) THX

Autor: dorcia2906

Data: 2009-04-05

Wygląda smakowicie...przymierzam się do zrobienia.

Autor: madzikxx

Data: 2009-04-03

blacha- 'standardowa' (nie wiem jakie wymiary dokładnie) prostokątna, na takiej wyszło super :)

Autor: calipsa

Data: 2009-03-12

Jeśli nie macie ochoty na gotowanie mleka skondensowanego 2-3h, możecie zastapić je rozpuszczonymi krówkami (ok. 60dag) i na to samo wyjdzie. Kładziemy po prostu krówki do metalowej miseczki polożonej na garnku z gotującą sie wodą i po kilku minutach mamy karmel:)

Autor: lopez

Data: 2009-03-11

Ja dawałam śmietanę 36% dobra też bedzie 30% Co do blachy hmmm dałam małą płaską blachę :) wyszło ok

Autor: smakosz

Data: 2009-03-11

Ile%smietany??

Autor: nowa

Data: 2009-03-09

zauważyłam, że na zadawane pytania (np o wielkość blachy) nie zauważyłam odpowiedzi, Szkoda. Może jeszcze kiedyś TU przyjdę. trafiłam przypadkiem. Więc jak z tą blachą? Nowa

Autor: monika_rempalska

Data: 2009-02-27

Jakiej wielkości ma być blacha i jaki % śmietany???

Autor: mika22londyn

Data: 2009-02-09

Bardzo smaczne ciasto! Polecam!

Autor: ataga260

Data: 2009-02-07

Ciasto przepyszne!!! Rewelka!!! Smakowało jednak lepiej drugiego dnia gdyż herbatniki nasiąkły składnikami i nie były takie twarde.

Autor: A.Ł

Data: 2009-02-03

Mam pytanie co to jest śnieżka?

Autor: mega laska

Data: 2009-02-02

szkoda tylko że tak długo się to mleko gotuje :( :)

Autor: mega laska

Data: 2009-02-02

może być !!! :D

Autor: Wube

Data: 2009-01-10

a karmel gorący lać czy ciepły???

Autor: Wube

Data: 2009-01-10

a karmel gorący lać czy ciepły???

Autor: jolka

Data: 2008-12-23

niestety, nie mamy nadal odpowiedzi w sprawie blachy... :( a święta tuż tuż...

Autor: karolka

Data: 2008-12-23

rowniez mam takie samo pytanie jak poprzedniczka jakiwej wielkosci ma byc blacha?

Autor: elunia8762

Data: 2008-12-21

pycha

Autor: jolka

Data: 2008-12-20

Mam pytanie, jakiej wielkości ma być blacha?

Autor: Floress

Data: 2008-12-19

Pyszne

Autor: Iza

Data: 2008-12-12

Szybko i smacznie

Autor: edl26

Data: 2008-12-12

o to fajnie bo to gotowanie to żmudne niestety

Autor: 1w2i3o4l5e6t7a

Data: 2008-12-12

pycha

Autor: pawlo1404

Data: 2008-12-12

Dzięki Izko za radę.

Autor: Izka

Data: 2008-12-12

Pycha! Ale kupiłam mleko skondensowane gotowane, już gotowy karmel-niewiele droższe, a nie trzeba tyyyle gotować;)

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER