Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Kotlety z kapusty po wiejsku

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 50 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kapusta biała 800 gramów
kostka sojowa 150 gramów
bułka tarta 12 łyżek stołowych
olej 1 łyżek stołowych
jajko 1 sztuk
chrzan 40 gramów
sól według uznania
pieprz według uznania
czosnek według uznania
majeranek według uznania

Wykonanie:

Kapustę oczyścić z uszkodzonych liści, opłukać, przekrajać na 4 części, wyciąć głąb, zalać wrzącą osoloną wodą, zagotować pod przykryciem. Następnie odkryć na chwilę i gotować pod przykryciem, aż kapusta będzie miękka. Kapustę wyjąć, odcedzić, odcisnąć, zemleć razem z ugotowaną kostką sojową, wymieszać z jajkiem, tartą bułką (4 łyzki) i startym chrzanem, doprawić. Z przygotowanej masy formować w bułce tartej (8 łyżek) owalne kotleciki i smażyć z obu stron na jasnozłoty kolor. Podawać z ziemniakami, surówkami i ostrymi sosami.


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Ciopcik

Data: 2009-04-19

wow!!! cos faowego. próbował ktoś?

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER