Użytkowników online: 18
kulinaria
« Powrót  

Danonkowa kaszka manna

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 1
czas(z pieczeniem/smażeniem): 10 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 6
Składnik składniki Logo Ilość Czego
woda 120 mililitrów
mleko modyfikowane 4 porcja
kasza manna 2 łyżek deserowych
Danonek 1 porcja

Wykonanie:

80 mililitrów wody gotujemy, na gotująca wodę wsypujemy kaszkę i gotujemy na gęsto. Na reszcie wody przygotowujemy mleko modyfikowane. Do ugotowanej i przestudzonej kaszki odajemy mleko i dokładnie mieszamy. W miseczce dziecka mieszamy kaszkę i danonka.

Uwagi:

Danonka ma być jeden kubeczek, smak dowolny, mój wynek uwielbia truskawkowy i morelowy, a mleka modyfikowanego ma być 4 miarki.
Kaszki nie gotujemy na mleku, ponieważ mleko modyfikowane po przegotowaniu traci swoje właściwości odżywcze.

Autor: maniolek

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: aniapopstar

Data: 2010-10-16

Moja córka uwielbia tą kaszkę.

Autor: Floress

Data: 2008-12-19

Uwielbiam kaszkę manną ;)

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER