Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Kotlety mielone z kapusty

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 1
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kapusta biała 1 kilogramów
mleko 1 szklanek
cebula 1 sztuk
olej 1 łyżek stołowych
jajko 2 sztuk
bułka czerstwa 1 sztuk
koperek według uznania
bułka tarta 12 łyżek stołowych
tłuszcz 5 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
curry według uznania

Wykonanie:

Kapustę oczyścić z uszkodzonych liści, opłukać, przekrajać na 4 części, zalać wrzącą osoloną wodą, zagotować pod przykryciem. Następnie odkryć na chwilę i gotować pod przykryciem, aż kapusta będzie miękka. Odcedzić, wystudzić, wyciąć głąb, dokładnie odcisnąć, zemleć razem z namoczoną w mleku i odciśniętą bułką, wymieszać z tartą bułką (4 łyżki), jajami, posiekanym koperkiem oraz pokrajaną w kostkę i usmażoną cebulą, doprawić. Z przygotowanej masy formować w tartej bułce (8 łyzek) owalne kotleciki. Smażyć z obu stron na silnie rozgrzanym tłuszczu na jasnozłoty kolor. Podawać z ziemniakami, sałatką z pomidorów oraz ostrymi sosami.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER