Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Zupa z mielonym mięsem i makaronem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 12 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ugotowany makaron 30 dekagramów
mielone mięso 10 dekagramów
średnia cebula 1 sztuk
mały ogórek konserwowy 1 sztuk
roztarty ząbek czosnku 1 ząbki
olej 2 łyżek stołowych
rosół z kury 1/2 litrów
posiekana zielona pietruszka według uznania
sos sojowy 1/2 łyżek stołowych
wódka wyborowa 1 łyżek stołowych
sól według uznania

Wykonanie:

Ugotowany makaron odsączyć. Cebulę i ogórek konserwowy lub kwaszony pokroić w cienkie plasterki, zieloną pietruszkę posiekać. Olej mocno rozgrzać na patelni, wrzucić cebulę i smażyć na dużym ogniu przez 30 sekund, ciągle mieszając. Mielone mięso doprawić podobnie jak klopsy, dodając roztarty czosnek. Z mięsa uformować kulki, smażyć ze wszystkich stron przez 2 minuty na dużym ogniu. Do garnka wlać rosół, dodać zieloną pietruszkę i makaron. Doprowadzić do wrzenia, dodać mięso i cebulę z ogórkiem, gotować 2 minuty. Następnie pokropić sosem sojowym i wlać wódkę. Wymieszać, przelać do ciepłej wazy i posypać zieloną pietruszką.

Autor: wieslawal64

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER