Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Kotlety mielone grzybowe

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
grzyb 40 dekagramów
olej według uznania
cebula 6 dekagramów
bułka czerstwa 10 dekagramów
mleko 0.2 litrów
jajko 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
przyprawy 1 łyżek stołowych
bułka tarta 5 dekagramów

Wykonanie:

Świeże grzyby oczyścić z piasku i ziemi, opłukać pod bieżącą wodą. Następnie je poszatkować, udusić pod przykryciem z pokrajaną cebulą i olejem. O ile potrzeba, dolać 2-3 łyżki wody. Następnie odparować. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć, grzyby i bułkę połączyć i przepuścić przez maszynkę. Dodać jajko, sól, pieprz, siekaną zieleninę i starannie wymieszać. O ile masa jest za rzadka, wsypać 2-3 łyżki tartej bułki. Kształtować w bułeczce nieduże wysokie kotleciki. Smażyć na silnym ogniu z dwóch stron na złoty kolor. Ułożyć na półmisku, podawać z sosem chrzanowym z ziemniakami, sosem grzybowym, z kapustą, z surówkami warzywnymi.

Uwagi:

40 dkg grzybów świeżych lub 8 dkg suszonych, przyprawy: siekany koperek i pietruszka


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER