Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Napoleonki

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 15
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mleko 5 szklanek
budyń śmietankowy 1 sztuk
żółtka 4 sztuk
cukier 1 szklanek
mąka 1 szklanek
masło lub margaryna 1 kostek
cukier waniliowy 1 sztuk
krakersy 2 puszka
cukier puder według uznania

Wykonanie:

$ szklanki mleka zagotować z cukrem waniliowym i masłem. Pozostałe zimne mleko wymieszać z budyniem, mąką żółtkami i wlać do gotującego się mleka. Mieszać, gotować, aż masa zgęstnieje. Połowę krakersów ułożyć na blachę posmarowaną masłem, przykryć gorącym kremem i krakersami. Posypać cukrem pudrem.

Autor: agata17ko

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER