Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Zupa imbirowa z kaczki

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 12 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 2
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kości po pieczonej kaczce i podroby według uznania
młoda kapusta pokrojona w małe kwadraty 20 dekagramów
sos sojowy 1 łyżek stołowych
rosół 1/2 litrów
imbir w proszku 1/4 łyżek deserowych
posiekana cebula 1 łyżek stołowych
sól według uznania

Wykonanie:

Wszystkie składniki włożyć do garnka, zalać rosołem i gotować do momentu, aż kapusta będzie miękka. Po usunięciu kości wlać zupę do gorącej wazy. Podawać z ryżem na sypko lub makaronem.

Autor: wieslawal64

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER