Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Zupa pieczarkowa

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
chuda wieprzowina pokrojona w drobne paski 10 dekagramów
mąka ziemniaczana 1/2 łyżek stołowych
białko 1/2 sztuk
małe pieczarki 10 dekagramów
olej 1 i 1/2 łyżek stołowych
rosół 1 litrów
kostka rosołowa z kury 1/2 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Mięso wymieszać z solą, mąką ziemniaczaną i białkiem. Pieczarki dokładnie wypłukać i pokroić w plasterki. Następnie rozgrzać olej w garnku i włożyć mięso. Mieszając, smażyć 2 minuty na średnim ogniu. Włożyć pieczarki i smażyć ok. 2 minut. Wlać rosół, doprowadzić do wrzenia gotować 5-6 minut na małym ogniu. Dodać sos sojowy i rozkruszoną kostkę rosołową, doprawić do smaku solą i pieprzem, gotować minutę. Przelać do gorącej wazy, podawać zaraz po przyrządzeniu.

Autor: wieslawal64

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER