Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Kotleciki z utartych warzyw

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
warzywo 1.5 szklanek
mąka kukurydziana 1.5 szklanek
tymianek według uznania
sałata według uznania

Wykonanie:

Utarte jarzyny lekko posolić, aby zmiękły, odstawiając je pod przykryciem na około 1 godzinę. Następnie dodać mąkę i tyle zimnej wody, aby ciasto było dosyć gęste. Doprawić solą i tymiankiem (lub bazylią). Łyżką nabierać małe porcje ciasta i smażyć Na gorącym oleju z obu stron. Podawać na liściach sałaty. Mąki do tej potrawy można zmieszać w dowolnej proporcji.

Uwagi:

Utarte warzywa: marchew, seler, por, dynia, cebula lub inne

Tymianek lub bazylia


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: ogorek

Data: 2009-08-31

Tyle samo marchwi co selera. Pora i cebuli tyle by bylo czuc intensywny smak. Po wymieszaniu z maka kukurydziana nada to plackom fajny smak.

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER